Ajankohtaista - 2014-15

Jokavuotinen klubikuva 2014:

Klubikuva
Oulun Rotaryklubi 26.6.2014

Kauden 2014-2015 viimeinen viikkokokous 25.6. normaalisti Rauhalassa. Tiedossa käätyjen ja tehtävien vaihto sekä perinteinen jokavuotinen klubikuva. Ykköset päälle ja KAIKKI paikalle! :)

Torstaina 18.6. veli Sampo Puoskari kertoi kaikille avoimesta vapaa-aikaan liittyvästä rotarytoiminnasta eli Rotaryn toveruusryhmistä. Meidänkin klubissa on jo pari toveruusryhmien jäsentä ja kaikille löytyi hyviä vaihtoehtojakin omaksi ryhmäksi!

Kokouksessa kävi myös vierailemassa rotari Zürichista, joka oli hyväntekeväisyyspyörämatkalla Nordkapista Etelä-Afrikan South Capeen. Hurja pyörämatka tiedossa hyväntekeväisyyden hyväksi!

Torstaina 11.6. Mika Kananen kertoi FINPECin roolista harjoitusyritysten ja liike-elämän välillä. Mielenkiintoinen esitys tärkeästä aiheesta! 

Taina Turpeenniemi-Hujanen kertoi torstaina 4.6. erittäin mielenkiintoisen alustuksen, jossa hän kertoi sädehoidon nykytilasta ja kuinka sädehoito nykypäivänä oikein toimii ja toteutetaan. 

Torstaina 28.5. pidettiin klubin historian ensimmäinen kevätkokous! Väkeä oli paikalla sankoin joukoin paikalla ja kokous oli heittämällä päätösvaltainen. Kiitos kaikille aktiivisesti osallistumisesta!

Torstaina 21.5. pidettiin klubineuvottelu ja klubi-ilta Finlandia Groupin tiloissa Rotuaarilla. Paikalla oli kourallinen aktiivisia klubimme jäseniä ja keskustelua käytiin pitkään ja hartaasti. Myös erinomaisia uusia ideoita ja toimintamalleja kehiteltiin. Perästä varmasti kuuluu!

Vaihto-oppilaamme Peter Marchner Itävallasta vaihtamassa oman lähettäjäklubinsa ja Oulun Rotaryklubin viiriä. Reipas ja iloinen nuori mies, oikein hyvä vaihtari meille! :)

Vuoden 2015 iloinen roskaryhmämme yhdessä muhoslaisten veljien kanssa. Tästä näyttää tulevan klubillemme hieno perinne! 

Torstaina 21.5. veli Heikki Palosaari kertoi Kalevan kisoista. Kiitos Heikille hyvästä alustuksesta!

HELATORSTAI 14.5. - EI VIIKKOKOKOUSTA!
Hyvää äitienpäivää samalla kaikille!

Torstaina 7.5. veli Erkki Koskela kertoi faktoja läsnäolosta. Aihe herätti arvatusti keskustelua niin viikkokokouksessa kuin sen jälkeenkin. Mitä uusia ideoita ja ajatuksia aiheeseen vielä olisi? Ehkäpä klubineuvottelussa voimme jatkaa keskustelua! Tervetuloa kaikki mukaan sinne 21.5. - ilmoittaudu veli Teemulle teemu.haapala ät gmail.com.

Vapun aattona, 30.4. teimme yritysvierailun Skanskalle. Isäntänä meillä oli veli Sakari Jämsä. Mielenkiintoinen esittely, kiitos veli Sakari!

Piirin 1400 Piirikonferenssia vietettiin Radisson Blu -hotellissa 25.4. ja 26.4. Puhujina mm. Kaarina Suonperä ja Tohtori Kiminkinen. Ystävyyden sali ja samppanjabaari olivat hittejä, iltajuhlasta puhumattakaan!

Torstaina, 23.4. oli yritysvierailu osuuskauppa Arinaan, Ravintola Vanhassa Paloasemassa, osoitteessa Kauppurienkatu 24 A.

 

Ruokailun jälkeen veli Veli-Matti Puution kertoi ajankohtaista Arinasta.

Mika Pukari oli kertomassa torstaina 16.4. kasvuyrittäjien edellytyksistä ja mahdollisuuksista oulunseudulla. Kuulimme tarkemmin myös Mikan innovatiivisesta lukkoyrityksestä iLOQ:sta. Hieno kasvutarina "vanhan" idean ympärille!

9.4. Aluksi P ja AGE Pirjo Weisell kertoi PETSin asioista. Selkeitä vaatimuksia ja odotuksia klubien toiminnalle.

Veli Sampo Puoskari selvitti klubikyselyn tuloksia, peräti 46 jäsentä vastasi kyselyyn. Esiin tuli useita yksityiskohtia, joiden jatkojalostaminen aiheuttaa hallituksessa ainakin keskustelua.

2.4. veli Markku Hentilä alusti RI:n teemakuukauden aiheesta "Rotarylehdet". Kuulijoita oli harmittavan vähän. Alustus oli mielenkiintoinen ja aiheutti vilkasta keskustelua mm tiedottamisen eri tavoista.

26.3. veli Hannu Timonen-Nissin piti erittäin mielenkiintoisen alustuksen aiheesta "Kuitubetonit". Kuulimme, miten kuitubetonit toimivat, mihin niitä käytetään ja samalla nähtiin hienoja kuvia ja videoita Kivisydämen valmistumisesta! 

19.3. kuulimme veljemme Kari Palokankaan luokitusesitelmän aiheesta "Aikuiskouluttautumisen mahdollisuuksia". Hyviä vinkkejä kaikille aikuisopintojen suhteen!

12.3. lähetystyön koordinaattori Ulla Mäkinen kävi kertomassa kuinka kirkon lähetystyö toimii lukutaidon edistäjänä tänään. Erinomaista työtä on lukutaidon edistys!

5.3. kuulimme veljemme Pasi Laukan luokitusesitelmän aiheesta "Oulun kaupungin yhteisötoiminta". Mielenkiintoista oli kuulla mm. Oulun raadeista ja muusta lähidemokratiasta. Kiitos Pasi!

26.2. kuulimme toiminnanjohtaja Sami Teikon alustuksen Koulutus elämään -säätiön toiminnasta ja historiasta. Arvokasta toimintaa nuorten parissa päihdetyön näkökulmasta. Suosittelemme toimintaa ja esitystä muillekin!

Torstaina 19.2. kuulimme hurjan kohtalon sisko Vuokko Joen kertomana. "Oululainen naiskohtalo 1800-luvun alussa" kertoi arkistomerkintöjen näkökulmasta Sara Wacklinin kirjoista tutun oululaisen naisen kohtalon. Karmaiseva, mutta mielenkiintoinen tarina!

12.2. Veli Ahti Ahonen kertoi erittäin mielenkiintoisen ja ennen kaikkea viihdyttävän alustuksen aiheella "Suomalainen kulttuurihallinto puolessa tunnissa". Ja liikkeelle lähdettiin tietenkin Pähkinäsaaren rauhasta. :) Erittäin hyvä esitys jälleen kerran, pyytäkää taas muutkin klubit veli Ahtia klubillenne esiintymään!

Torstaina 5.2. PDG Leila Risteli kävi kertomassa klubillemme rauhantoiminnasta Rotaryn piirissä. Rauhan saralla Rotary tekeekin paljon aina stipendeistä ja koulutusohjelmista lähtien, rauhankonferensseihin ja "rauhantoimintaryhmiin" saakka. Unohtaa ei pidä myöskään että kanssakäyminen toisten kulttuurien kanssa ja nuorisovaihtomme edistävät rauhaa parhaimmillaan. Erittäin hieno ja tärkeä asia oli! Tilatkaahan muutkin Leila kertomaan aiheesta enemmän!

Torstaina 29.1. Pidettiin klubin puolivuotistilannekatsaus, jossa komiteoiden puheenjohtajat summasivat rotaryvuoden ensimmäisen puoliskon tapahtumia ja tekemisiä.

22.1. Kaija Pulkkinen esitteli EY:n Entrepreneur of the Year -palkinnon ja sen saamisperiaatteet. Tämän jälkeen Riku Isohätälä, jonka yritys Hätälä Oy voitti ns. perheyrittäjien sarjan, esitteli oman yrityksensä toimintaa ja tulevaisuuden suunnitelmia. Hieno juttu, että Oulussa on tällaista yrittäjyyttä ja yrityksiä!

Torstaina 15.1. veli Juhani Hannila piti rotaryaiheisen visan, joka oli tyyliikkäästi puettu helpon oloiseksi, mutta erotteli kyllä jyvät akanoista. :)

 

Toista vuotta putkella pääpalkinnon vei veli Teemu Haapala ja jaetulle toiselle sijalle pääsivät veljet Hannu Rahikainen ja Jyrki Ristiluoma. Kiitos vielä loistavasta pääpalkinnosta ja hienosta visasta veli Jussille koko klubin puolesta. Pääpalkinto kuvassa tekstin vasemmalla puolella. Voittajan oli helppo hymyillä. :)

Uusi vuosi alkoi katsauksella Oulun kaupungin raha-asioihin, kun torstaina 8.1. viikkokokouksen alustajaksi saapui Oulun kaupungin talousjohtaja Jukka Weisell. Kuulimme uusimmat terveiset niin talousasioista kuin tulevasta SOTE-kuviosta.

Torstai 18.12 - Klubimme jouluhartaus ja -lounas Karjasillan kirkossa klo 11.30 alkaen. FRE. TERVETULOA!

Torstaina 11.12. Sauli Huikuri alusti aiheesta "Sanoma- ja paikallislehtien kustantaminen Pohjois-Suomessa". Tiukkaa tulee olemaan taloudellisesti.

Torstai 4.12. oli ensimmäisen hallitusti halkaistun atomin vuosipäivä (1942). Hallintokomitean pj Sampo Puoskari kertoi rotaryperheestä. Rotaryperhe on laaja kokonaisuus, jonka jäseniä pyritään ottamaan aktiivisemmin mukaan rotarytoimintaan.

27.11. pidettiin klubin sääntömääräinen vaalikokous, jossa valittiin seuraavan rotaryvuoden hallitus ja toimihenkilöt. Lisäksi hyväksyttiin klubille uudet säännöt.

Torstaina 20.11. PDG Matti Honkala kertoi meille katsauksen RI:n korkeimman tason valinnasta, hallinnosta ja päätöksenteosta. Mielenkiintoinen aihe ja hyvä alustus, kiitos Matti!

13.11. vieraamme kenraalimajuri Pertti Puonti alusti aiheesta "Oulun koulujen jääkärit". Jääkäriliike alkoi 100 vuotta sitten.

Veli Markus H. Korhoselle (vasemmalla) luovutettiin viides PHF eli merkki neljällä safiirilla. Merkki on kiitos Rotarysäätiöltä niistä lahjoituksista, jotka veli Markus on säätiölle tehnyt. Markuksen avulla on siis tehty paljon hyvää meillä ja maailmalla!

Veli Ane Ahngerille (oikealla) luovutettiin virallinen nuorisovaihtomerkki. Veli Ane on suorittanut nuorisovaihtokoulutuksen tentin hyväksytysti piirikokouksessa. Klubimme saikin nyt uuden nuorisovaihtoihmisen - hienoa!

Torstaina 6.11. veli Teemu Haapala kertoi katsauksen Rotarysäätiön toimintaan sekä klubimme lahjoitustilanteen. "INNOSTUTAAN LAHJOITTAMAAN!"

Iloinen poliokeräystiimimme kävi Rotuaarilla keräämässä rahaa polionvastaiseen taisteluun. Lapsihalvaus on voitettavissa! Kuvassa veljet Juhani Hannila, Timo Suonperä ja Erkki Koskela sekä presidenttimme sisko Pirjo Weisell. Nyt perjantaina 31.10. keli olikin paljon parempi!

Torstaina 30.10. klubillamme kävi piirikuvernöörimme Tarja Repo kertomassa kuulumisia! Tarja kertoi meille vuoden suunnitelmista ja teemasta. Ja yhteiskuva otettiin! :)

24.10. on YK:n päivä ja maailman poliopäivä,

jolloin klubillamme oli tarkoitus kerätä varoja polion hävittämiseen. Keräysaika klo 10-15 Kirkkokadulla/Rotuaarilla välillä Hallituskatu-Kauppurienkatu.

 

Epäedullisten olosuhteiden vuoksi keräysmissio peruttiin ja päätettiin siirtää myöhemmäksi. Toiminta-alueelle suunnattu maastontiedustelu tuki siirtämistä.

 

Torstaina 23.10. Vilho Lantto alusti aiheesta MILLENIUM-palkintoja 10 vuotta.

Lauantaina 18.10. oman piirimme (D 1400) piirikokous pidettiin Radisson Blu -hotellissa klo 9:00 alkaen.

Klubistamme osallistuivat presidentti Pirjo Weisell, Ane Ahnger, Teemu Haapala, Juhani Hannila, Jorma Kinnunen, Sampo Puoskari ja Jari Simonen.

Keskeisinä aiheina olivat piirin toiminta 2013-2014 eli DG Martti Lepojärven vuosikertomus, nuorisovaihto ja Rotarysäätiön ajankohtaisasiat.

Rotarysäätiölle tehtyjen henkilökohtaisten lahjoitusten perusteella PHF-tunnustuksen saivat Pirjo Weisell, Teemu Haapala ja Juhani Hannila. 

Torstaina 16.10. kuultiin sisko Anne Mikkolan hankkiman vierailijan Niina Jortikan alustus Myllytullin alueen kehittämistä otsikolla "Myllytulli maailmankartalle". Mielenkiintoisia yksityiskohtia.

Pääsimme mediaan - oikein Kalevan sivulle. :)

LAUANTAINA 11.10. ROTARYPÄIVÄ ROTUAARILLA KLO 12-15!

Tapahtuma koko perheelle, luvassa ilmapalloja, onnenpyörää, rotarytietoiskuja, esittelyjä, vaihto-oppilaita, Rotaract, Interact, lastenteatteria, jne. Kaikki piipahtamaan!

Torstaina 9.10. kuultiin mielenkiintoisesta aiheesta "Mikä on avioliitto" veli ja teologian tohtori Keijo Nissilän alustus. 

Torstaina 2.10. viikkokokouksessa kirkkoherra Satu Saarisen toi terveisiä Etelä-Afrikan lastenkyläprojektista, joka on nyt onnistuneesti sinne rakennettu ja jonka rahoitukseen meidänkin klubimme useamman vuoden ajan osallistui!

 

Ennen viikkokouksen alkua esillä oli rotarytuotteita, kauppa kävi!

Torstaina 25.9. vierailtiin Oulun seudun ammattiopiston Myllytullin yksikössä, Kirkkokatu 1. 

Emäntänä toimi Saija Niemelä-Pentti, syötiin maittava lounas ja kuultiin esitys opiston tulevaisuuden näkymistä. Kiitos Saijalle.

Keskiviikkona 24.9. klubin Veljeskotiryhmä ODL:n Eerolassa klo 13-15.

Laulettiin isänmaallisia lauluja ja poristiin Veljeskodin asukkaiden kanssa.

Viikkokokoustorstaina 18.9. veli Jyrki Ristiluoma kertoi meille Kunniakonsulitoiminnasta Oulussa.

Torstaina 11.9. pidettiin lyhyt viikkokokous ja klubin sääntömääräinen vuosikokous. Kokous oli päätösvaltainen ja päätökset tehtiin hyvässä rotaryhengessä. 

Torstaina 4.9. veli Ane Ahnger perehdytti meitä nuorisovaihtoasiaan. Hyvä ja napakka esitys kirvoitti myös mukavasti keskustelua!

Viime torstaina 28.8. veli Matti Isohanni kertoi meille tärkeästä aiheesta: "Hyvä ja ongelmallinen ikääntyminen"

Torstaina 21.8. veli Raimo Hätälä piti luokitusesitelmän aiheesta "Ajankohtaista vuokra-asumisesta Oulussa".

Torstaina 14.8. veli Risto Hyypiö piti luokitusesitelmän aiheesta "Valon spektri ja LED-valaistus".

Oulun Rotaryklubin kokouksessa 7.8. jaettiin 100%:n läsnäolopinssit viime rotaryvuonna 100% tai enemmän paikallaolleille. Merkkejä jaettiin 8 kappaletta. Kuvassa onnelliset merkkien saajat.

Vasemmalta: sisko Pirjo, veli Sampo, veli Jorma, veli Markku, veli Teemu, veli Juhani, veli Markus, veli Sulo

Jäsenyyskomitean PJ Jari Lehtelä kertoi torstaina 7.8. klubin jäsenistöstä, komiteastaan ja yleisesti Rotaryklubien tärkeimmästä pääomasta - jäsenistä.

Torikokouksen jälkeen joimme kaffit Kahvila Makasiinissa, jossa saimme myös kesävaihtariltamme Claralta hänen kotikaupunkinsa Rotaryklubin viirin. Oikealta presidenttimme Pirjo, vaihto-oppilas Clara Espanjasta ja kesävaihto-oppilaamme Sofia sekä joukko veljiämme.

Torstaina 31.7. treffit TORIPOLLIISILLA klo 11:45. Markus H. Korhonen kertoi lyhyesti torin historiaa ja sitten nautittiin porukalla kahvit kera herkun.

Toripolliisi

Uusi rotaryvuosi alkoi ja käädyt vaihtuivat:

Käätyjen vaihto
Uusi kausi alkamassa - käädyt vaihdettu. Kuvassa PP Sulo Lahdelma ja P Pirjo Weisell.

Oma Rotarysäätiömme tekee monenlaista hyvää:

Get Flash to see this player.