Ajankohtaista - 2015-16

30.6. pidettiin komea käätyjenvaihtotilaisuus Radisson Blu -hotellissa. KLIKKAA KUVIIN TÄSTÄ!

23.6. kuulimme luokite-esitelmän veli Petri Kokolta. Aiheena oli humoristinen "Asianajaja, vain pakkasellako kädet omissa taskuissa?". Veli Petri valotti asianajajan arkea ja työtä erittäin mielenkiintoisella esitelmällä! Kiitos veli Petri.

Kokouksen yhteydessä klubimme onnitteli lämpimästi veli Markus H. Korhosta, sillä tasavallan presidentti Sauli Niinistö on myöntänyt veli Markukselle Kamarineuvoksen arvonimen. Onnea vielä kerran veli Markus ja voinemme todeta, että paremmalle henkilölle ei tätä arvonimeä olisi voitu myöntää.

Ja vielä samaan pakettiin saatiin klubiimme uusi veli eli veli Visa Björn. Tervetuloa klubiimme veli Visa! Kuvan keskellä veli Visa, vasemmalla veli Sampo, oikealla veli Juhani ja taustalla veli Teemu, Visan kummisetä. Pöytä, jossa herrat istuvat on saanut lempinimen Potero. :)

20.6. vietimme upean Predisentin Illan, veli presidentti Hannu Timonen-Nissin kesäkeittiöllä. Kiitos veli Hannulle hienosta illasta ja onnittelut merkkipäivän johdosta!

Torstaina 16.6. pääsimme vierailulle Oulun Museo- ja Tiedekeskus Luupin vetovoimaisimpaan kohteeseen eli Tietomaahan. Veli Sampo Puoskari alusti lyhyesti ja tämän jälkeen pääsimme tutustumaan näyttelyihin ja elokuvaan. Kiitos mukavasta päivästä!

Pirjo Sirviö kävi 9.6. kertomassa Oulun näkökulmasta tulevasta SOTE-kuviosta. Mitä on nyt tiedossa, miten uudet palvelut järjestellään, jne. Pohjois-Pohjanmaalla toimii myös POPSTER-ryhmä, joka suunnittelee tulevaisuutta koko maakunnan näkökulmasta. Kiitos Pirjo esityksestä, väkeä oli hyvin paikalla kuulemassa ajankohtaista asiaa! 

Klubimme veljelle Sampo Puoskarille myönnettiin 4.6. Suomen Leijonan ansioristi. Suuret onnittelut veli Sampolle koko klubin puolesta! Tässäkin tapauksessa risti meni kyllä oikealle miehelle!

Kevään aikana klubimme on saanut mukavasti uusia jäseniä! Tervetuloa klubiimme Marja-Leena Tahkola (alhaalla vasemmalla), Seppo Järvenpää (alhaalla oikealla) ja uusin veli Mikko Nissinen (tekstin vieressä, kuvassa myös Mikon kummi veli Teemu). 

Mukavaa kun valitsitte meidän klubimme ja lämpimästi tervetuloa!

Hallintokomitean PJ veli Jari Simonen piti 2.6. katsauksen Rotaryn toveruusryhmiin. Toveruusryhmät eivät Suomessa ole kovin suurta suosiota saaneet, mutta mikäli itselle sopiva ryhmä listalta löytyy, niin mikään ei estä toimintaa aloittamasta!

26.5. pidetiin normaalin alustuksen sijaan klubimme virallinen kevätkokous. Kokouksessa päätettiin ensi kauden loput asiat (komiteat, budjetti, jäsenmaksu, jne.) ja tuleva presidentti veli Hannu Rahikainen esitteli ensi kauden toimintasuunnitelman. 

Kokouksessa arvottiin myös kuntokampanjan palkinnot ja onnelliset voittajat saivat mukavan tuotekassin palkinnoksi! Onnea voittajille!

19.5. oli aiheena klubimme läsnäolo ja Diplomi-insinööri Veli-Pekka Alkula oli tehnyt viileän analyyttiset kalvot ja kaaviot läsnäoloista! Kiitos veli Veli-Pekalle, esitys oli viihdyttävä, vaikka aihe oli puuduttava. :)

 

"Perinteiden mukaan" hyväksyttiin viikkokokouksessa myös uusi jäsen klubiimme. Eli tervetuloa klubiimme veli Seppo Järvenpää!

Torstai 12.5. oli mielenkiintoinen esitys! Käytiin läpi vanhoja veroja meiltä ja muualta! Jotkin verot olivat jääneet jopa keräämättä, toisista taas oli tullut niin nopea ja konkreettinen palaute, ettei kerääjä elänyt enää seuraavana päivänä. :) Todella mielenkiintoinen esitys, harmi että aika oli niin rajallinen! Suuri kiitos Petterille tästä alustuksesta, suosittelemme erittäin lämpimästi muillekin klubeille!

28.4. vaihto-oppilaamme Mari Sato piti esityksen omista kotikonnuistaan. Mari esitteli meille tapahtumia elämänsä varrelta ja kertoi, että on nauttinut suuresta vuodestaan Suomessa. Vielä on jäljellä ns. Eurotour, jossa Mari pääsee matkustamaan ympäri Eurooppaa ennen kuin hän palaa kotiinsa USAhan. Kiitos hienosti esityksestä Mari ja upeaa, että pidit sen suomeksi!

 

Kaikkea hyvää tulevaisuuteesi koko klubimme puolesta!

Ja jälleen saimme toivottaa uuden veljen tervetulleeksi klubiimme! Upeaa!

 

Uusin jäsenemme on nyt siis veli Matti Tikanmäki, luokituksenaan robotiikka.  Mahtavaa, että päätit lähteä mukaan toimintaan ja tervetuloa joukkoon tummaan Matti!

21.4. veli Jari Simonen esitteli jäsenkyselyn tulokset ja kokouksessa keskusteltiin klubin yhteisistä asioista. Veli PDG Martti Lepojärvi oli myös vierailulla klubikokouksessamme ja kertoi tarkemmin säätiön 100-vuotisjuhlavuoden asioista. 

14.4. meillä oli vierailulla kelloharrastaja Jari Leviäkangas, joka kävi esittelemässä meille kellobrändejä maailmalta. Kuulimme kellojen historiasta ja taustoitusta luxus-kellojen hinnan muodostumiseen. Kiitos Jarille mielenkiintoisesta esityksestä!

 

Klubissamme näyttää myös muodostuvan tämän kevään perinteeksi uusien jäsenien mukaan saanti ja onneksemme myös tällä kerralla meillä oli onni ottaa klubiimme uusi jäsen Jukka Laitinen. Hieno juttu, tervetuloa joukkoon tummaan Jukka!

7.4. veli Mauri Koivunen raotti meille piensijoittan arkea ja päätöksen tuskaa. Erittäin mielenkiintoinen katsaus siitä, millaista peliä piensijoittaja varoillaan pelaa ja millaisten päätösten ja ennustusten edessä hän päivittäin herää. Kiitos veli Mauri!

31.3. oli aika taas kuulla terveiset PETSistä eli tulevien presidenttien koulutusseminaarista. Veli Hannu Rahikainen kertoi, mitä tilaisuudessa oli käyty läpi ja sovittu sekä maalaili tulevan kauden (2016-17) tavoitteita ja toimintaa.

 

Myös tällä kertaa klubillamme oli ilo toivottaa tervetulleeksi uusi jäsen. Leena Väänänen liittyi virallisesti klubimme jäseneksi. Oikein paljon tervetuloa joukkoon tummaan Leena!

24.3. veli Kari Ruotsalainen piti luokitusesitelmänsä erittäin mielenkiintoisesta ja ajankohtaisesta aiheesta "Seurakuntien johtamisen uudet haasteet". Kiitos veli Karille hyvästä alustuksesta!

17.3. arkistolaitoksen pääjohtaja Jussi Nuorteva piti erittäin mielenkiintoisen esityksen Suomen itsenäisyyskehityksestä 1900-luvun alusta lähtien. Esityksen yhtenä avainhenkilönä oli Nikolai Gerard, joka toimi Suomen kenraalikuvernöörinä vuosina 1905-1908. Gerardin historiasta on paljastunut vasta uusia asioita, kun hänen arkistonsa löytyi Saksasta yksityisestä kokoelmasta. Suuri kiitos hyvästä esitelmästä rotaryveli Jussille!

 

Samassa kokouksessa, toivotti klubimme virallisesti tervetulleeksi uuden veljen Hannu Häyrysen. Tervetuloa klubimme jäseneksi, Hannu!

 

Myös veli tuleva khalifi Jorma Kinnunen palkittiin uuden jäsenen sponsorointilaatalla. Kiitos Jorma!

10.3. jatkui klubissamme mielenkiintoinen talouskeskustelu ja veli Jarmo Rankinen kertoi lisää tunnuslukuja, jotka osaltaan ovat positiivisia, osiltaan hälyttäviä. Suomen talous ja "todellinen tilanne" on puheenaihe, josta ei varmasti lopu näkökulmat eikä mielipiteet ja faktoja on vaikea sanoa. Erinomainen keskustelua herättävä aihe siis! Kiitos!

Maaliskuun kunniaksi, kuulimme 3.3. veli Hannu Rahikaisen johdolla tietoa ja tilannetta klubimme palvelutoiminta-hankkeista. Paljon ollaan hyvää saatu aikaan maailmalla ja kotimaassa, ennen kaikkea Oulussa. Klubillemme on selvästi syntynyt teemaksi paikallisessa toiminnassa nuorten syrjäytymisen ehkäiseminen. Upeaa!

Kari Kuvaja kertoi torstaina 25.2. nykyajan trendisanoilla täytetyn esityksen "Tiedolla johtaminen infrahankkeissa". Mukana oli Big Dataa, mobiilia, virtuaalisuutta, jne.  Kiitos mielenkiintoisesta esityksestä, joka herätti paljon kysymyksiä ja keskusteluja myös esityksen päätyttyä!

18.2. kävimme yritysvierailulla UKI Arkkitehdeilla. Paikkana kaunis Kruunumakasiinin talo, Puusepänkatu 6:ssa. Meille esiteltiin arkkitehtitoimiston historiaa ja virtuaalisuunnittelutilaa "Cavea". Kiitoksia mielekkäästä vierailusta veli Matille ja veli Kimmolle!

Kuva: Leo Ilkko

Kari Salmela Danske Bankista kävi pitämässä meille tilannekatsauksen talouden suhdanteista 11.2. Suhdannekäppyröitä katsottiin ja mietittiin mihin maailma on menossa ja mihin kannattaisi ehkä sijoittaa. Pahimmalta näytti käppyrä, joka osoitti mihin suuntaan teollisuuden tilaukset on menossa Suomessa, joten toivottavasti saadaan se käppyrä pian kääntymään toiseen suuntaan!

Kuva: Leo Ilkko

Ulkomaalaisia vieraita Oulussa! 4.2. Kävi rotarysäätiön hallituksen jäsen (Rotary Foundation Trustee) Julio Sorjús vierailemassa klubillamme ja kertoi erittäin ajankohtaisesta aiheesta "The Value of Freedom and Democracy for Peace​" eli "vapauden ja demokration arvo rauhan tekemiselle" (vapaa käännös). Erittäin värikäs henkilö ja esitys oli upea ja kuulijakunta oli laaja, jopa Oulun alueen ulkopuolelta saatiin rotareita paikalle! Upeaa, kiitos!

Kuva: Leo Ilkko
Kuva: Leo Ilkko
Kuva: Leo Ilkko

VOITTAJAN ON HELPPO HYMYILLÄ! Perinteisen jokavuotisen Rotaryvisan vei tänä vuonna veli Erkki Koskela - TÄYDELLISELLÄ - 18 pisteen suorituksella! Valtavat onnittelut, nimittäin täydet pisteet Rotaryvisassa on ensiluokkainen suoritus!

 

Kuvassa myös Rotaryvisan pitkäaikainen "isä" - veli Juhani Hannila (oikealla).

Kuva: Leo Ilkko

22.1. keskusteltiin ajankohtaisista asioista ja mietittiin klubin tulevaisuutta. 

Kuva: Leo Ilkko

Torstaina 14.1. Erkki Knuutilan kävi valaisemassa meitä Oulunseudun mobilisteista ja kertoi meille oululaisesta autohistoriasta ja -museotoiminnasta. Hauskoja tarinoita kuultiin mm. vanhasta maaherrasta. Kiitos Erkille hyvästä alustuksesta ja Tapanille hyvän alustajan bongauksesta!

Hyisestä kelistä huolimatta vuoden 2016 klubikokoukset avattiin onnistuneesti veli Sampo Puoskari toimesta. Sampolla oli aiheenaan "Miten lisäämme rotarytietoutta" ja saimmekin tehdä oikein ryhmätöitä aiheesta ja keksiä aiheita tulevaan rotarylehteen. 

 

Lisäksi klubiimme otettiin uusi jäsen. Tervetuloa "remmiin mukaan" veli Petri Kokko.

Torstaina 17.12. Karjasillan kirkossa klubimme jouluhartauteen ja -lounaalle osallistui mukava määrä jäseniä avec. Osallistujia oli myös Meri-Oulun Rotaryklubista. Tapahtuman järjestelyistä ja ohjelmasta vastasivat klubiveljemme Hannu Rahikainen ja Juhani Lavanko.

Klubimme kävi keräämässä Polion vastaiseen taisteluun lahjoituksia Linnanmaan Prismassa lauantaina 12.12. Iso kiitos kaikille klubiveljille jotka pääsivät kiireisen joulun odotuksen keskellä keräämään rahaa hyvän tekemiseen! SUURI KIITOS MYÖS KAIKILLE POLIOKERÄYKSEEN LAHJOITTANEILLE!

Joulukuun 10. päivän kokous pidettiin Radisson Blu -hotellin Kiikeli -kabinetissa. Ruoka oli hyvää ja tunnelma leppoisa. Alustuksesta vastasi oma siskomme Riitta Schroderus, joka kertoi meille Oulun Kauppakamarista ja siellä meneillään olevista asioista.

Joulukuun torstait avasi veli Jari Simonen 2.12. aiheellaan "Rotaryperhe". Mukana oli myös Jarin tytär Petra Simonen (9 v), alustuksen aiheen hengessä. Jari johdatti meidät siihen mitä, rotaryperhe kaiken kaikkiaan voisi olla. Ja se on paljon se! Kiitokset Jarille ja Petralle kivasta vierailusta!

Torstaina 26.11. kävimme erittäi mielenkiintoisella yritysvierailu Ruduksella, Soramäentiellä. Tutustuimme yritykseen ja betoniin hyvin syvällisesti. Suuri kiitos veli presidentti Hannu Timonen-Nissille upean yritysvierailun järjestämisestä!

Torstaina 19.11. käytiin myös lahjoittamassa ODL:n vähävaraisten perheiden lasten harrastusmahdollisuuksia varten rahaa. Yhteislahjoituksessa (3500 €) olivat mukana oman klubimme lisäksi Muhos, Oulun Eteläinen, Meri-Oulu, Oulunsalo-Siivet, Oulu City ja Oulun Tulli sekä Piirin 1400 piiriapurahaa.


Lahjaa vastaanottamassa ODL:n puolelta Hannu Rahikainen.

Torstaina 19.11. veli PP Jyrki Mäkelä kertoi tärkeästä aiheesta, nimittäin lääkärikoulutuksen haasteista Pohjois-Suomessa.

Keskiviikkona 18.11. oltiin taas antamassa aikaa. Klubiveljemme kävivät ulkoiluttamassa ODL:n veljeskodin viimeisiä veteraaneja. Tässä yhteiskuva Rotuaarilta:

Torstaina 12.11. klubiveljemme Jari Karppinen kävi kertomassa isän mietteitä siitä kun tytär lähtee IB-lukion tielle. Mukana Jarilla oli tyttärensä Venla kertomassa millainen on kansainvälinen IB-lukio, mitä se vaatii, mihin se valmistaa ja mitä tästä kaikesta tuumaa oppilaan isä.

Veli Teemu "Jerry" Haapala kävi läpi torstaina 5.11. Rotarysäätiön tilannetta piirimme ja klubimme osalta viime ja tältä alkukaudelta. Katsottiin läpi niin PHF:t kuin EREY:tkin ja kerrattiin klubimme omat projektit.

Veli DGN Martti Matikainen kävi luovuttamassa virallisesti Loisto rotari -palkinnon veli Teemu Haapalalle. Palkinto on kiertopalkinto ja luovutetaan DG:n toimesta sille piirimme jäsenelle, joka on rotaryvuoden teemaa parhaiten / eniten / näkyvimmin / jne. tuonut esille. Ensi syksynä palkinto luovutetaan siis sille joka on tällä kaudella jollain tavalla "enin lahja maailmalle". :)

Pyhäinpäivän aatonaattona veli Jari Simonen veti keskustelua, kun aiheena oli klubimme ajankohtaiset asiat. Hallintokomitean PJ Jari esitteli mm. läsnäolotilastoja viime kaudelta ja muistakin aiheista puhuttiin. Porinapiiriä ei ehtinyt syntyä, kun asiaa oli niin paljon, mutta hyvät keskustelut sen sijaan!

 

Veli PDG Juhani Hannila käytti ohjelmakomitean puolesta puheenvuoron ja veli Sampo Puoskari kertoi piirikokouksesta terveisiä suunnitellusta lehti-projektista, joka nyt - harmi kyllä - menee melko totaalisesti penkin alle, mutta demokratia on puhunut. Sisko AG Pirjo Weisell taas toi ylpeänä RI:n presidentin kunniamaininnan viime vuodelta ja kunniamainnnan End Polio Now lahjoituksen suuruudesta! Veljet P Hannu Timonen-Nissi ja S Markku Hentilä huolehtivat totuttuun tapaan, että viikkokokous eteni napakasti loppuun saakka.

Piirikokous 2015 pidettiin 24.10. Radisson Blu -hotellissa. Paikalla oli vetreää väkeä ja tiukkoja kokousasioita. Komeita palkintoja jaettiin ja klubimmekin sai oman osansa. Tietenkin RI:n presidentin kunniamaininta, kakkospaikka suurimpana End Polio Now -lahjoittajana viime kaudelta. Vuoden Loisto rotari -kiertopalkinto meni veli Teemu Haapalalle viime vuodelta.
 

Rotary ollaan me!

Torstaina 22.10. veli Risto Siivola kertoi klubillemme, mitä on olla jäsenenä eläkeyhtiön neuvottelukunnassa. Mielenkiintoinen esitys, kiitos veli Risto!

Eija Tyybäkinoja Huoneistokeskukselta alusti torstaina 15.10. asuntomarkkinoiden tilanteesta Oulussa ja koko Suomessa. 

Veli PE Hannu Rahikainen piti torstaina 8.10. alustuksen Rotaryn perusasioista, kuten etiikasta, neljän kysymyksen kokeesta ja ammattipalvelusta. Esitelmöitsijä oli oma rautainen itsensä ja asiaa (vaikkakin tuttuakin) oli enemmän kuin miellyttävä kuunnella ja seurata. Ammattimies on ammattimies, myös puheammatissa! Kiitos veli Hannu!

Yksi klubimme tärkeimmistä ja pitkäaikaisimmista projekteista on ollut ODL:n Veljeskodin porukan ulkoilutus kerran kuussa. Projekti on upea, sillä kerran kuussa saamme itse hyvää mieltä auttamisesta ja Veljeskodin asukkaat saavat iloa ulkoilusta ja uudesta seurasta. Tehokkaan ulkoilureissun päätteeksi sitten kahvitellaan porukalla ja muistellaan vanhoja ja uusiakin asioita. Tässä kuvia viimeisimmältä ulkoilutukselta, jossa mm. laulettiin Tiernapoikien kanssa ja käytiin karkkiostoksilla!

Lokakuun ensimmäisessä viikkokokouksessa kävi vierailulla kuvernöörimme DG Juha Risteli vaimonsa PDG Leila Ristelin kanssa. Sisko Leila kertoi meille rotarysäätiöasioita ja veli Juha miten meidän piirillä menee ja miten rotarit voivat olla lahjoja maailmalle. Kiitoksia hyvistä esityksistä!

24.9.2015 pidetiin klubimme ensimmäinen SYYSKOKOUS, jossa valittiin seuraavan toimintavuoden toimijat ja käytiin läpi edellisen rotaryvuoden toiminta ja tilit.

Klubimme piti klubineuvottelun ja "presidentin vastaanoton" ke 16.9.2015 klubimme presidentin veli Hannu Timonen-Nissin kesäkeittiöllä. Ilta ja tarjoilut olivat upeat! Ja rotaryasiaakin keskusteltiin kovasti. Tässä vähän tunnelmakuvia kivasta illasta!

Viikkokokous to 17.9.: Veli Pasi Laukka kävi kertomassa ajankohtaisen tilannekatsauksen pakolaistilanteesta oulunseudulla ja Pohjois-Suomessa. Virta on hurja ja tilanteet todella hetktisiä. Tulijoiden määrä vain kasvaa ja kellään ei ole vielä käsitystä mitä talventulo tähän vaikuttaa. Saimme monipuolisesti tietoa tilanteesta!

Torstaina 10.9. veli Leo Ilkko piti oman luokitusesitelmänsä, jossa kuultiin miten insinöörejä koulutetaan Suomessa. 

Syyskuun ensimmäisessä kokouksessa kuultiin veli Seppo Vainion alustus Rotaryn nuorisovaihtoasioista sekä nuorisotyöstä ylipäätään. 

Torstaina 27.8. kuulimme veli Seppo Vainion alustuksen aiheesta Biotalous. Samassa kokouksessa vieraili uusi vaihto-oppilaamme USA:n Oregonista!

Kokouksessa palkittiin myös viime rotaryvuonna (2014-15) 100 %:n läsnäolon saavuttaneita jäseniämme. Viime vuonna 100 %:ia klubissamme oli kokonaiset 9 henkilöä, joista uusina Erkki Koskela, Jari Simonen ja Jari Lehtelä saivatkin 100 %:n läsnäolomerkin rintaansa. (kuvassa Koskela ja Lehtelä)

 

Kunniamaininnan saivat muut 100 %:t, jotka olivat olleet 100 %:ia myös edellisenä vuonna: Teemu Haapala, Juhani Hannila, Sulo Lahdelma, Sampo Puoskari, Markku Hentilä ja Pirjo Weisell.

 

Kokouksessa vieraili myös uusi vaihto-oppilaamme USA:n Oregonista!

20.8. veli Timo Saarela käytti jäsenyyskomitean puheenjohtajana alustuspuheenvuoron teemakuukauden aiheesta. Mainio esitys veti yhteen sen tosiasian, kuinka tärkeää jäsenet ja uusien hankkiminen on klubillemme.

Veljet Juhani Hannila ja veli Jorma Kinnunen toivat 13.8. puolisoineen terveiset Sao Paulon konventiosta. Reissu oli ollut värikäs ja loistokas ja tarinat matkalta olivat hauskoja!

Elokuu alkoi Iida Kauhasen alustuksella aiheesta "Maahanmuuttajien koulutus". Mielenkiintoista ja ajankohtaista asiaa oli, kiitos Iidalle!

Torstaina 30.7. tuore presidenttimme Hannu Timonen-Nissi sai käädyt AG Pirjo Weiselliltä. Onnea uuteen vuoteen tuoreelle presidentille ja koko uudelle hallitukselle! Samalla kuultiin myös vuoden 2015-16 suunnitelma ja keskustelu aiheesta oli hyvää.

Aloitimmepa uuden Rotaryvuoden isänmaallisissa tunnelmissa kun kävimme tutustumassa jo purettuun Pohjois-Pohjanmaan museon "Varuskuntakaupunki Oulu"-näyttelyyn. Näyttelyn läpi meidät luotsasi veli Sampo Puoskari, kiitos Sampolle hienosta esittelystä ja koko näyttelystä!

 

Kierroksen jälkeen siirryimme Tuban patiolle jatkamaan keskustelua, jossa nautimme lounasta ja kahvia, kuka mitäkin. Kuvakin otettiin johon pääsivät nyttemmin myös sihteeriksi lyöty veli Markku Hentilä, AG ja PP sisko Pirjo Weisell sekä kuluvan kauden Presidentti veli Hannu Timonen-Nissi.

Kauden 2014-2015 viimeinen viikkokokous 25.6. oli palkitsemista ja juhlaa! Vuoden rotariksi lyötiin veli Jari Simonen. PHF:t luovutettiin veli Sulo Lahdelmalle, veli Juhani Lavangolle sekä veli Markku Hentilälle. Myös kummipinssejä luovutettiin kaksin kappalein. Viimeisenä, muttei millään tavalla vähäisimpänä muistettiin klubin ensimmäistä naispresidenttiä sisko Pirjo Weiseliä, joka luotsasi hienosti läpi toimintavuoden 2014-2015. Suuri kiitos sisko presidentille, hallitukselle, toimijoille ja kaikille klubin jäsenille kuluneesta rotaryvuodesta!

Oma Rotarysäätiömme tekee monenlaista hyvää:

Get Flash to see this player.