Ajankohtaista 2016-17

Samassa kokouksessa (29.6.) palkittiin taas klubin väkeä. Veli DG Jorma Kinnunen palkitsi klubimme tulevan past presidentin veli Hannu Rahikaisen PHF:llä, sillä klubin jäsenmäärä oli säilynyt niin hyvin vuoden aikana. Lisäksi klubimme halusi muistaa menestyksekkään vuoden onnistumisista henkilöitä, joita saamme onnistumisista kiittää. Veli Erkki Koskelaa ja sisko Pirjo Weiselliä muistettiinkin klubin toimesta PHF-tunnustuksilla. Onnittelut kaikille tunnustuksia saaneille!

 

Vuoden rotariksi lyötiin veli Sulo Lahdelma, joka saa upean "vuoden rotari" -taulun koristamaan kotinsa seinää. Onnea veli Sulolle!

22.6. veli Petri Juntunen kertoi meille huonekalukauppabisneksestä. Aihe on erittäin ajankohtainen, sillä suomalaisen kaupan osuus vähenee jatkuvasti. Petri kertoi, että alalla yksi suurimmista ongelmista on varaston kierto ja sen eteen tehdään hurjiakin juttuja. Mielenkiintoinen tilanne alalla. Petrin neuvo kuitenkin oli, että antiikki- ja arvokalusteet kannattaa säilyttää ja kunnostaa, niistä saa vielä rahansa joskus pois. :)

15.6. tuleva presidenttimme veli Sampo Puoskari kertoi Hiukkavaaran vartijasta. Jotta esitystä voi tilata muihinkin klubeihin, jätetään tässä kertomatta mikä tuo vartija tarkemmin on. Joskin kuva hieman paljastaa jo jotakin. :)

Veli Jyrki Mäkelä kertoi meille 8.6. "Lääketieteellisten tutkimuksen eettinen arviointi". Aihe on erittäin mielenkiintoinen, sillä lääketieteellisen tutkimuksen on tarkoitus tuottaa uusia tai tehokkaampia parannuskeinoja, ei turhia uusia toimenpiteitä, mm. tällaisiin asioihin eettinen arviointi ottaa kantaa. 

Pienien helatorstaitaukojen jälkeen jatkettiin viikkokokouksia 1.6. Aiheena oli käräjäoikeus tänään ja huomenna ja alustajana oli laamanni Antti Savela. Kiitos Antille mielenkiintoisesta katsauksesta mitä käräjäoikeus nykypäivänä toiminnaltaan on!

 

 

 

 

 

 

Teemun nimipäivän kunniaksi veli Teemu Haapala tarjosi kierroksen kuohuviiniä kokoukseen osallistuneille. Toivottavasti tällainen kiva perinne tavalla tai toisella saa jatkoa myös tulevaisuudessa! Välillä on hyvä muistaa myös klubin omia jäseniäkin. :)

 

18.5. pidettiin klubin kevätkokous. Puikoissa olivat istuva presidentti Hannu Rahikainen ja tuleva presidenttimme Sampo Puoskari. Onnea uudelle ensi vuoden porukalle!

11.5. veli Hannu Harmainen piti oman luokitusesitelmänsä otsikolla "Elämäsi parhaat työpäivät". Kiitos veli Hannulle mielenkiintoisesta katsauksesta työkyvyn kehittämiseen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Samassa kokouksessa saimme toivottaa tervetulleeksi kaksi uutta veljeä: Pekka Asikaisen ja Taneli Tuomaala. Lämpimästi tervetuloa klubiimme!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ja samassa syssyssä lisää iloisia asioita, nimittäin Suomen Rotary on myöntänyt veli Matti Heikkiselle Suomen Rotaryn virallisen merkin. Onnittelut ja kiitokset veli Matille hienosta työstä järjestömme hyväksi!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ja suitsutus jatkuu, nimittäin veli Juhani Hannilalle on myönnetty Rotarysäätiön Citation for Meritorious Service -palkinto. Onnea veli Juhanille ja kiitos säätiön eteen tekemästäsi työstä!

6.4. vierailevana tähtenä klubimme kävi Mikko Ihalainen (kirjailija, historiantuntija), joka kertoi meille napakasti Abraham Ojanperän elämästä. Abraham eli Aappi oli Eino Leinon ja Oskar Merikannon aikalaisia ja erittäin tunnettu laulaja niin Suomessa kuin ympäri Eurooppaa. Hänet tunnettiin nautiskelevasta elämäntyyliistä ja rakkaudessakin oli ollut muutamia draamaluonteisia käänteitä.

 

Ojanperä on kuitenkin vain laulajana jäänyt hieman muiden aikalaistensa varjoon, mutta nyt tulevana kesänä ja yhtenä Suomi100 päätapahtumana Abrahamin Pidot -ooppera saa ensi-iltansa 10.8. Limingassa, Ojanperän omassa kotipihassa. Teoksen on säveltänyt Jukka Linkola ja Libretistinä Helena Tornberg. Pääosissa mm. Tomi Punkeri ja Johanna Kropsu. 6 esitystä 10.8.-19.8., varaa paikkasi ennen kuin kaikki liput menevät! www.abrahaminpidot.fi

 

30.3. sisko Tarja Karvonen piti oman luokitusesitelmänsä otsikolla "Hotellinjohtajan rooli tämän päivän hotellibisneksessä". Kiitos Tarjalla mielenkiintoisesta näkökulmasta hotellin arkeen nykypäivänä!

 

23.3. saimme terveiset PETSistä eli President Elect Training Seminar -tilaisuudesta sekä piirimme kevätkokouksesta. Tuleva sihteerimme veli Petri Kokko kertoi meille terveiset!

 

Samassa kokouksessa meitä kävivät tervehtimässä Rotaractin nuoriso ja kertoivat ajankohtaisia asioita omista menoistaan!

 

16.3. kuulimme osalle porukasta toistamiseen upean alustuksen Maarit Valkealahden vapaahetoistyömatkasta Nepaliin, missä hän on ortopedian erikoislääkärinä käynyt auttamassa paikallista väestöä. Upea esitys ja todella sykähdyttävä tarina, kiitos Maaritille!

 

Samassa kokouksessa juhlistimme rotaryprofessori Juhani Hannilan tulevaa 75-vuotispäivää leikkimielisellä rotaryvisalla, josta saatiin hupia kaikille. Visan päätteeksi muistimme veli Juhania asiaankuuluvalla juomalla sekä Vuoden Rotari -merkillä. Onnittelut vielä veli Jussille!

Torstaina 9.3. klubillamme oli vieraita Raahesta, kun saimme paikalle kaksi vanhaa kuvernööriä Virpi ja Matti Honkalan. Raahen maineikkaimmat rotarit kävivät kertomassa meille uutta tietoa rotarysäätiöstä ja päivitystä poliotilanteeseen.

2.3. oli klubissamme tärkeä päivä, sillä jokavuotinen Rotaryvisa oli vuorossa! Rotaryprofessori Juhani Hannila oli laatinut erinomaisen tiukan kysymyssarjan, jolla eroteltiin jyvät akanoista ja voittajat voivat nauttia täysin rinnoin voitostaan! Kuvassa vasemmalla professori Hannila, kisan voittaja DG Jorma Kinnunen, toiseksi tullut veli Leo Ilkko ja kolmannen paikan vienyt veli Erkki Koskela.

23.2. klubimme kautta vaihdossa ollut Ella Uusitalo kävi kertomassa vaihtovuodestaan USAssa. Kiitos Ellalle oikein innostavasta esityksestä!

 

Kuvassa Ellan lisäksi presidenttimme Hannu Rahikainen ja nuorisovaihtogurumme Seppo Vainio.

 

16.2. veli Immo Oksanen piti mullistavan luokitusesitelmän aiheella "Ajatuksia ja kokemuksia psykoterapiasta". Mukava kuulla myös tämän alan näkymiä, kiitos Immolle!

9.2. pääsimme erittäin mielenkiintoisen teeman pariin, nimittäin Jari Leviäkangas (Merikosken RK) kävi esittelemässä meille laatukellojen bongausta laatuelokuvista. Mm. James Bondien kellot käytiin tarkkaan läpi ja muidenkin elokuvatähtien merkkikellot esiteltiin. Tässä siis hyvä harrastus leffojen pariin, ei muuta kuin bongaamaan merkkikelloja elokuvista. :)

2.2. aiheena oli uusi palveluprojektimme Walkers-toiminta, kun Perttu Kemppainen kävi valoittamassa arkeaan nuorten parissa. Mielenkiintoisia ja innostavia tarinoita, kiitos!

 

Lisäksi kokouksessa päästiin taas toivottamaan klubiimme uusi jäsen Arto Lamberg. Tervetuloa klubiin veli Arto!

26.1. oli aika käydä syksyn tulokset läpi, joten klubikokouksessamme presidentti Hannu Rahikaisen johdolla kerrattiin puolivuotiskatsauksen muodossa, mitä onkaan tänä vuonna tehty.

 

Lisäksi saimme kokouksessa kaksi uutta jäsentä jatkuvasti kasvavaan ja uudistuvaan klubiimme, upeaa! Lämpimästi tervetuloa uusille jäsenillemme Hannu Harmainen (ylempi kuva) ja Immo Oksanen. 

Vuoden toinen kokous 19.1. tarjoili näkökulmaa pienen pienille asioille, kun veli Seppo Vainio luennoi aiheellaan "Nanobiologia ja sen tarjoamat avaukset lääketieteelle". Moninaiset ovat mahdollisuudet aiheen piiristä meillä ja miksei muillakin, kiitos veli Sepolle esityksestä!

12.1. pitkän joulutauon jälkeen klubikokoukset jatkuivat ja esitelmän piti veli Mika Aalto. Aihe oli erinomaisen odotettu eli "Miten käy poika poloisten suomalaisessa koulumaailmassa?" Kiitos Mikalle hyvästä katsauksesta missä oikein mennään Nyky-Suomessa!

 

Samaisessa kokouksessa veli Sampo Puoskari muistettiin kolmannella PHF-tunnustuksella. Sampo toimii rotarysäätiön kuukausilahjoittajana, lahjoittaen siis säätiölle joka kuukausi pienen summan rahaa ja nyt tällä lahjoittamisella oli 1000 dollarin raja tullut vastaan, joten Rotary muisti häntä PHF-tunnustuksella. Sampo kehoittikin kaikkia ryhtymään kuukausilahjoittajaksi!

15.12. oli kokouksen sijaan jouluhartaus ja -lounas Karjasillan kirkolla. Mukana myös Meri-Oulun, Merikosken ja Oulun Tullin klubit. Väkeä oli paikalla n. 70 henkeä ja naisten lauluesitykset oli kiva lisä hartaushetkeen.

8.12. luokitusesitelmänsä piti veli Mikko Nissinen. Mikon aiheena oli Erityisyyden moninaisuus, joka hyvin kuvas Mikon työtä erityisopettajapuolella. Mielenkiintoinen ja selvästi puhuttava aihe! Kiitos Mikolle.

1.12. Esitelmän piti Tuomas Hirvonen YLEltä. Aiheena oli Yle Oulu ja alueellinen uutis- ja ajankohtaistoiminta. Ajankohtaista tavaraa, kiitos Tuomas!

24.11. klubimme vieraaksi saapui piirikuvernööri, oma klubiveljemme, Jorma Kinnunen. Kuvernööri kertoi meille järjestön isoista linjoista, rotarysäätiön juhlavuodesta sekä muista tärkeistä aiheista, kuten piirimme jäsenmäärästä. Kiitos veli Jormalle vierailusta ja tsemppiä vuoden loppuunviemiseen!

22.11. jäsenemme olivat taas toteuttamassa yhtä palveluprojektiamme eli ulkoiluttamassa ODL:n veljeskodin asukkaita.

17.11. klubimme kävi yritysvierailulla Caritaksella. Meitä oli vastaanottamassa sisko Marja-Leena Tahkola sekä johtaja Aino Karjalainen (kuvassa oikealla). Kiitos mukavasta vierailusta!

12.11. oli Rauhalassa RLI (Rotary Leadership Institute) -koulutus Rauhalan kummituskabinetissa. Paikalla oli vajaa parikymmentä oppilasta ja kymmenkunta innokasta tuutoria eli tiedonjakajaa. RLI on loistava paikka tutustua Rotaryn maailmaan syvemmin ja tutustua uusiin ihmisiin piirimme alueelta! Jatkossa vaan kaikki mukaan. Hauskaa oli ja vatsat täyttyivät. :)

10.11. veli Seppo Järvenpää piti oman luokitusesitelmänsä. Aiheena oli Terästutkimus Oulun yliopistolla. Kiitoksia veli Sepolle mielenkiintoisesta esitelmästä, jonka lopussa kysymyksiä riitti!

3.11. veli Leo Ilkko piti Rotarysäätiökomitean puheenjohtajana alustuksen siitä, mitä Rotarysäätiö tällä hetkellä on, tekee ja miten me siihen liitymme. Leo kertoi myös piirin meneillään olevista hankkeista ja piirin sekä klubimme lahjoitustilanteesta. Nyt ollaan taas hyvin ajan tasalla, kiitos Leo!

27.10. sisko Marja-Leena Tahkola piti erittäin hyvän ja kiinnostavan luokitusesitelmän, jossa haastavasti kysyy, onko sielunhoito keskiluokkaista. Kiitos hienosta esityksestä!

 

Samassa kuvassa klubilla vieraillut pitkänmatkalainen, islantilainen rotari (Keflavikin rotaryklubi), Ólafur Kjartansson. Ólafur on entinen poliisipäällikkö sekä oman piirinsä PDG ja tällä hetkellä EMGA zonella 16. EMGA eli Endowment/Major Gifts Adviser auttaa suurlahjoittia ja testamentin tekijöitä omalla alueellaan. Vastaava henkilö meidän zonellamme on veli Matti Honkala.  

20.10. veli Juhani Hannila valotti hieman RLI-kouluksen (Rotary Leadership Institute) sisältöä, hyötyjä ja iloja. Koulutus on erinomainen tapa oppi uutta (ja vanhaa!) Rotarystä ja piirimme rotareista. Kaikki siis mukaan, vielä mahtuu matkaan, ensimmäinen koulutuspäivä on 12.11. Oulussa klo 9-17. Mukava päivä, hyvää seuraa ja maukasta ruokaa tarjolla. :)

Samassa kokouksessa veli Erkki Koskela luovutti Ynnin mieslaulujien puolesta klubillemme vaikuttavan shekin, jonka käyttötarkoitus on nuorten syrjäytymisen ehkäiseminen. Tämä summa taas on saatu aikaiseksi yhteisellä Sininen ja valkoinen -konsertilla, joka oli todella hieno kokonaisuus ja josta erikseen kuuluu iso kiitos veli Erkille sekä Ynnin että klubimme puolesta!

 

Ja edelleen samassa kokouksessa luovutettiin veli Sampo Puoskari PHF+1 eli tuttavallisemmin toinen PHF, jonka piiri luovutti hänelle viime rotaryvuonna tehdystä mittavasta viestintätyöstä. Onnittelut vuelä Sampolle, oikeaan paikkaan meni tämä safiiri!

 

13.10. viikkoesitelmän aiheena oli pilapiirrosten merkitys talvisodassa ja ansiokkaan esityksen piti professori Kari Alenius. Pilapiirrosten hengestä oli myös aistittavissa, miten kansainvälisesti sota nähtiin ja kenen takana minkäkin maan kansa oli. Kiitos vielä todella mielenkiintoisesta esityksestä!

"Israel ennen ja nyt" oli aiheenamme 6.10. Suuri kiitos veli Keijo Nissilälle todella mielenkiintoisesta esityksestä, harmi että aikamme on aina niin rajallinen, esitystä olisi jaksanut kuunnella vielä pitkään! Ehkä saamme vielä jatkoa jossain vaiheessa?

29.9. Pidimme virallisen vuosikokouksen viikkokokouksen perään. Kokouksessa valittiin seuraavan kauden hallitus ja muut toimijat sekä katsottiin läpi edellisen kauden tilit, tulos ja toimintakertomus. Hyvälti näytti mennyt vuosi ja hyvältä vaikuttaa myös tuleva kausi!

 

Samalla muistettiin kaikkia, jotka kaudella 2015-2016 olivat saavuttaneet vähintään 100 % läsnäolon. Kuvassa veli Hannu Timonen-Nissi saa itselleen 100 % läsnäolomerkin, kun hänellä tämä mittapuu täyttyi ensimmäistä kertaa. Onnittelut taas kaikille rajapyykin saavuttaneille!

23.9. Matti Tikanmäki kävi esittelemässä meille kuinka robotit tulevaisuudessa vievät meiltä kaiken työn ja saamme jäädä kotiin nauttimaan elämästä. Otsikko olikin hivenen raflaava "Robotiikan päätavoitteet: Massatyöttömyys ja ihmiskunnan tuhoaminen?" Käykö sitten näin, joudutte tilata Matin esitelmöitsemään, jos haluatte tietää vastauksen. ;)

15.9. veli Hannu Häyrynen piti oman luokitusesitelmänsä logistiikasta ja tarkkaan ottaen "nestemäisten kemikaalien maantiekuljetuksista". Kiitos veli Hannulle mielenkiintoisesta leikkauksesta omaan päivätyöhösi!

8.9. alustajanamme oli professori Jouni Suistola ja otsikko oli jopa hieman kyseenalainen "Terrorismi". Professori Suistola piti kuitenkin erinomaisen esitelmän aiheesta ja pureutui hyvin siihen, mistä terrorismi on alkanut, miten se on alkujuuriltaan kehittynyt ja jakautunut "kahteen eri leiriin". Rautaisella osaamisellaan professori Suistola vangitsi koko klubin porukan tiukasti tarinaansa kuuntelemaan ja 35 minuutin mittainen esitys hujahti hetkessä, enemmänkin olisi jaksettu kuulla! Kiitos.


Kokoukseen saatiin myös yllätysvieraita Keniasta. Kenialaiset olivat reissulla Oulussa ja halusivat tulla ehdottomasti käymään Oulun Rotaryklubin kokouksessa vierailulla. Keskustelimme myös mahdollisesti yhteistyöstä tulevaisuudelle. Viirejäkin vaihdettiin.

 

Lisäksi Radissonissa vieraili Norjan kuningas Harald vaimoineen, mutta valitettavasti retkue oli sen verran myöhässä aikataulustaan, etteivät ihan ehtineet klubimme kokoukseen. :)

1.9. veli Jukka Laitinen piti oman luokitusesitelmänsä kansainvälisestä bisneskulttuurista ja markkinoinnista.  "Ni Hao, Kansainvälinen markkinointi -parhaat näyttelijät palkitaan" oli osuvasti alustuksen otsikko, jossa Jukka kävi läpi varsinkin kiinalaista bisneskulttuuria. Ei ole kansainvälinen peli kyllä ainakaan helppoa. :)

25.8. alustuksen piti emeritusprofessori, tohtori, mekaniikan-guru ja kideradioiden huippuasiantuntija veli Sulo Lahdelma. Loistava esitys esimerkkeineen siitä, mitä kideradio tarkoittaa, miten se toimii ja mistä siinä on kyse. Esityksessä oli mukana myös yksi kaava (luonnollisesti), jossa muuttujia oli kaksi kappaletta: L ja C. Lisäksi veli Sulo selitti meille miten mikrofonista lähtevä ääni muuttuu radioaalloiksi ja miten se muuttuu takaisin samaksi mikrofoniin puhutuksi ääneksi taas kuulokkeissa. Kiitos veli Sulo!

 

Tänään saimme klubiimme myös uuden jäsenen, uuden siskon Tarja Karvolan. Upeaa, että saatiin taas lisää naisvoimaa klubiimme! Kuvassa sisko Tarja ja onnekas kummi veli Teemu. :)

Sisko Leena Väänänen piti 18.8. luokitusesitelmän aiheesta "Ohjelmistosuunnittelutoimiston sekatyönainen". Kiitos Leenalle hyvästä ja viihdyttävästä esityksestä!

Elokuun toisena torstaina pääsimme yritysvierailulle kauppakeskus Valkeaan. Kutsujana oli klubiveljemme Veli-Matti Puutio. Saimme herkutella talon antimia ja samalla meille kerrottiin niin Arinan historiaa, nykyisyyttä kuin raotettiin tulevaakin. Kiitos viityisästä vierailusta, oli mukava käydä kylässä!

Elokuu alkoi veli Timo Saarelan alustuksella, jossa Timo pani meidät miettimään jäsenpitoa. Ja tietenkin jäsenlisäystä. Tuttuun tyyliin oma apulaispoliisipäällikön sisään rakennettu kulttuuriantropologimme valotti asiaa huumorin kautta ja esitys olikin elähdyttävä ja nautittava.

 

Samassa kokouksessa sisko Marja-Liisa Kauhasta muistettiin PHF:llä viime kauden presidentin, veli PP Hannu Timonen-Nissi toimesta. Onnittelut sisko Marja-Liisalle!

Uusi Rotarykautemme aukesi heinäkuun viimeisenä torstaina (28.7.) veli presidentti Hannu Rahikaisen johdolla. Tästä lähtee taas uusi, hieno ja monipuolinen rotaryvuosi liikkeelle! Kaikki innolla mukaan klubitoimintaan, reilusti vaan, vaikka olisi ollut pitempäänkin poissa! Torstait kalenteriin varatuiksi lounasajaksi 11-13 ja vain pakon edessä palaveria siihen. Siitä se lähtee, mukanaolemalla saa itsekin enemmän.

Rotary palvelee yhteiskuntaa!