Ajankohtaista - 2017-18

Jokavuotinen klubikuva 2017:

26.4. Veli P Sampo Puoskari piti itse alustuksen Suomen ilmavoimien lentokalustosta toisen maailmansodan aikana. Saimme taas opettavaisen katsauksen sota- ja armeijahistoriaamme. Kiitos Sampo!

19.4. Ah. Pääsimme syventymään todelliseen insinöörimaailmaan, kun veli Sulo Lahdelma esitteli meille konediagnostiikan saloja. Mitat, joista esityksissä kerrottiin ja tarkkuus, jota koneistuksessa nykypäivänä käytetään jättää pienuudellaan nanoteknologian kauas taakse, monella kymmenen potenssilla. 

12.4. Totuuden hetki koitti, kun veli Jari Simonen esitteli tämän vuotisen klubikyselyn tulokset. :)

5.4. Pääsimme vierailemaan Maakunta-arkistoon sisko Vuokko Joen kutsumana. Mielenkiintoista oli nähdä kuinka vanhaa säilytetään ja mitä kaikkea tallessa onkaan! Kiitos sisko Vuokko!

22.3. Veli Sauli Huikuri piti erinomaisen alustuksen aiheesta, joka menee sellaista vauhtia, että kovin moni ei pysy perässä. Eli median murroksesta, nimittäin jos joku, se on todellista murrosta! Kiitos veli Saulille hyvästä alustuksesta ja tiukoista faktoista!

15.3. Sisko Marja-Liisa Kauhasen järjestämänä meillä oli alustajanapiirijohtaja Saija Kivelälle Pohjanmaan Partiolaiset ry:stä. Aiheena oli tietenkin  Partio - maailman suurin nuorisoliike.

8.3. SUURI ROTARYVISA! VUODEN ODOTETUIN VIIKKOKOKOUS!

 

Voittajan on helppo hymyillä. Veli PAG Erkki Koskela vei tänä vuonna voiton suvereenisti. Veli PDG Jorma Kinnunen vei toisen sijan ja veli P Timo Suonperä niukasti kolmannella paikalla. ;) Kiitos veli PDG Juhanille visan järjestämisestä!

1.3. Professori Mauri Haataja Oulun yliopistolta kävi kertomassa tulevaisuuden voimalähteistä autoihin. Tulevaisuus vaikuttaa mielenkiintoiselta, vaikka polttomoottorilla onkin melkoisia etuja muihin voimanlähteisiin verrattuna. 

22.2. Saimme mielenkiintoisen katsauksen ihosta. Professori Aarne Oikarinen kävi kertomassa, voiko ihon vanhenemiseen vaikuttaa. Yhteenvetona voidaan todeta, että D-vitamiini on tärkeässä asemassa, mutta ei yksin riitä. :)

15.2. saimme vieraaksemme emeriituspiispa Eero Huovisen, kiitos veli Keijo Nissilän! Aiheenaan hänellä oli katolisten ja luterilaisten suhteet reformaatiosta tähän päivään eli oikein tuhti paketti asiaa. Kuvassa Eero Huovisen ja P Sampo Puoskarin lisäksi klubimme sielunhoito-osaston kermaa. :)

8.2. Oululainen Paratriathlonisti ja elämänfilosofi Jussi Lotvonen vieraili klubimme kokouksessa veli Ane Ahngerin kutsusta. Jussi kokee olevansa esikuva kaikille ihmisille. Vakava sairaus ja siitä johtunut vammautuminen ei tarkoita elämän loppumista vaan uuden elämän alkua. Hän haluaa esimerkilläni näyttää, että elämässä kaikki on mahdollista, kun siihen on vain halua ja tahtoa. Jussi elää joka päivä unelmaansa vammaisurheilijana, perheenisänä ja esikuvana. Tällä hetkellä hänen tavoitteena on kiertää maailman cup osakilpailuja ja arvokisoja Paratriathlonin EM -ja MM-tasolla omassa sarjassaan. Kotimaassa ollessaan hän toimii osaksi omistamassaan Kuntomo-liikuntakeskuksessa.

1.2. "vakiovieraamme" veli Kari Junkkala kävi pitämässä meille mielenkiintoisen alustuksen valokuvien avulla valtioneuvoston linnasta ja sen historiasta.

25.1. pidettiin klubin puolivuotiskatsaus, jossa kokouspaikkamme Radisson Blu tarjosi meille jälkiruoaksi upean jouluhalon. Kiitos siis Radissonille mukavasta yllätyksestä!

11.1. joulutauon jälkeen jatkoimme kokoustamista ja vuosi alkoi mukavissa merkeissä, kun vieraanamme oli sisko AG Venanzia Rizzi, joka on myös tuleva kuvernööri joidenkin vuosien päästä eli DGNE. Vuosi alkoi vaihto-oppilaamme Naten esitelmällä "My Life Before Finland". Esitys avasi erinomaisesti käsitystä pohjoisesta Kaliforniasta alueena ja maailman tuoretukkuna.

 

 

 

 

 

Alemmassa kuvassa lähikuva Naten vaihtotakista, siinä onkin nappi poikineen! :)

 

14.12. oli klubimme perinteinen joululounas Karjasillan kirkossa. Tänäkin vuonna seuraamme liittyivät myös Oulun Tullin Rotaryklubin sekä Meri-Oulun Rotaryklubin jäsenet jouluruoan nautintaan. Ohessa vähän tunnelmia mukavasta tilaisuudesta!

7.12. veli Timo Kettunen piti erittäin ajankohtaisen ja mielenkiintoisen alustuksen siitä, pitäisikö oppivelvollisuutta jatkaa jommasta kummasta päästä ja millaisia vaikutuksia sillä mahdollisesti olisi niin yksilöihin kuin yhteiskuntaankin. Tässä vinkkiä myös muille klubeille erinomaisesta alustuksesta!

 

 

 

 

 

Samassa kokouksessa vaihdoimme klubien viirit vaihto-oppilaamme Nathanael Munnin kanssa. Todella mukavaa, kun on näin loistava vaihto-oppilas meille sattunut. Toivomme jo tässä vaiheessa Natelle kaikkea hyvää tulevaisuuteensa!

 

30.11. veli Markku Hentilä kertoi meille ajankohtaista meripelastuksesta, samalla kun tuurasi presidenttiä ja tulevaa presidenttiä. Veli Markku kertoi elävällä tavalla tästä monessa mielessä tärkeästä harrastuksesta. Kiitos hienosta esityksestä veli Markulle!

23.11. kuvernööri Martti Matikainen kävi vierailulla klubissamme ja kertoi missä meillä piirissä mennään. Kovasti veli DG Martti kehui klubimme toimintaa, joten asiat varmaan menee oikeaan suuntaan meilläkin. ;)

9.11. saimme tilannekatsauksen ilmastonmuutokset tilanteeseen veli Timo Suonperän toimesta. Aihe puhuttaa, viihdyttää ja kiihdyttää, mutta on monivahteinen ja moninainen, joten on hyvä pysyä kärryillä missä aiheen tiimoilta mennään!

2.11. veli Juhani Lavanko kertoi ansiokkaasti aiheesta "Reformaatio, armoa". Mielenkiintoinen katsaus reformaatioon ja kirkolliseen historiaan.

28.10. meidänkin klubimme jäsenet osallistuivat piirikokoukseen, jossa muistamisiakin saatiin.

26.10. veli IPDG Jorma Kinnunen piti esitelmän Atlantan konventiosta ja kertoi muutenkin Rotary International saloja julki meille kaikille. :) Kiitos Jormalle hyvästä esityksestä ja mukavista kuvista! 

 

24.10. maailmanlaajuisena poliopäivänä, klubimme aktiiviporukka kävi keräämässä polion eli lapsihalvauksen vastaiseen taisteluun lahjoituksia. Tänä vuonna paikkanamme oli Valkean kesäkatu ja kävivät herrat myös Rotuaarin puolella tapaamassa ihmisiä. Kiitos kaikille lahjoittajille!!!

19.10. sisällöntuotannon johtaja Mari Kellokumpu Markkinointiviestintätoimisto Kuulu Oy:stä kertoi sosiaalisen median toimintaympäristöstä otsikolla ’Puhutteko SOMEA’. Ihmeellisiä asioita tapahtuu ja valtavalla nopeudella. Vauhdissa on hyvä pysyä mukana. 

 

12.10. veli Hannu Rahikainen muistutti meitä elämän totuuksista kertomalla erinomaisen esitelmän aiheella "Häpeä ja syyllisyys". 

Kokouksessa toivotimme myös virallisesti tervetulleeksi veli Petteri Ruotoistenmäen klubin jäseneksi. Tervetuloa porukkaan Petteri!

5.10. pääsimme tutustumaan VTT:n toimintaan. Veli Risto Hyypiö otti meidät vastaan VTT:llä ja painetun älyn puolelta meitä valitsti Mikko Paakkolanvaara. Esittelyn jälkeen meillä oli vielä mahdollisuus tutustua VTT:n projekteihin ihan paikan päälläkin. Kiitoksia mukavasta vierailusta!

28.9. klubillamme oli jokavuotinen syyskokous, jossa seuraavan rotarykauden toimijat valitaan ja edellinen vuosi paketoidaan toimintakertomuksen ja tilien osalta. 

Kokouksen kohokohta oli kuitenkin se, että kunniajäsenemme Aatos Oksanen on ollut nyt 50 vuotta rotari ja vieläpä saman klubin jäsen! Onnittelut veli Aatokselle! Tämän upean juhlan kunniaksi klubimme luovutti veli Aatokselle jäsenmerkin, joka on varustettu lisäkilvellä, joka osoittaa 50-vuoden uran rotarina.

Torstaina 21.9. vieraanamme oli Oulun Ammattikorkeakoulun rehtori Jouko Paaso. Hän kertoi ammattikorkeakoulun tilanteesta ja siitä isosta muutosta joka koulua ja tätä instituutiota tällä hetkellä ravistelee. Lisäksi nimenomaan Oulun päässä muutos on suuri, kun OAMK:n toiminnoista iso osa muuttaa Linnanmaalle yliopiston kupeeseen ja näin syntyy uusi uljas korkeakoulukampus Oulun pohjoiselle reunalle. Kiitos mielenkiintoisesti esityksestä!

Kuvassa Joukon rinnalla veli Timo Suonperä.

 

14.9. veli Pekka Asiakainen piti oman luokitusesitelmänsä. Otsikkona lyhyesti ja ytimekkäästi Diakonia eli kristillisten kirkkojen ja seurakuntien järjestämää sosiaalista palvelu- ja avustustyötä. Diakonia nähdäänkin yhtenä kirkon tärkeimmistä toiminnoista nykypäivänä. Kiitos mielenkiintoisesta esityksestä!

7.9. pääsimme vierailulle SKF:lle keskustan Technopolikseen. SKF eli Svenska Kullagerfabriken valmistaa siis laakereita ja tällä hetkellä maailman kolmanneksi suurin valmistaja tässä markkinassa. Esitys ja tarjoilut olivat erinomaiset ja loistavat. Suuri kiitos isännille!

31.8. vieraanamme oli veli Kari Junkkola (Oulun Eteläinen RK). Karilla on mittava kuva- ja tietopääoma Alvar Aallon tuotantoon, joten hän kävikin puhumassa asiasta aiheella "Alver Aallon tuotanto pääpiirteissään". Saimme kuulla tarinoita ja nähdä kuvia jäljellä olevista Aallon suunnittelemista kohteista. Mielenkiitoista kuultavaa ja nähtävää kohteista ympäri Suomen ja Skandinavian. 

24.8. alustajanamme oli Minttu Hietamäki Fennovoimalta. Kuuntelimme suurella mielenkiinnolla, miten Pyhäjoen voimalaitos, Pohjois-Suomen tärkein rakennusprojekti, etenee tällä hetkellä ja mitä on tulossa. Kiitos oikein valaisevasta katsauksesta Mintulle!

Kokouksessa tapasimme myös uuden vaihto-oppilaamme Amerikasta, Nathanaelin. A warm welcome to Finland! :)

Ja vielä samalla kertaa pääsimme onnittelemaan veli Markus H. Korhosta uuden PHF-tunnustuksen johdosta. Hienoa veli Markus!

17.8. vieraanamme oli TkT Mika Ruusunen, jonka harrastuksena on energiatehokas pientalo. Mika kertoi meille erittäin mielenkiintoisesta hankkeestaan, joka on hänen oma talonsakin vielä kaiken lisäksi. Todella mielenkiintoista tietoa energiapiheydestä ja uusista ratkaisuista lämmöntalteenoton ja muunkin osalta!

Samassa kokouksessa tutustuimme klubimme kautta USA:han vaihtoon lähteneen Violan. Viola on siis klubimme sponsoroimana vuoden maailmalla ja siksi aikaa klubimme saa vaihdossa nuoren miehen Amerikasta, vuodeksi tänne Ouluun. Toivotamme oikein paljon Violalle tsemppiä vaihtovuodelleen!

 

Kuvassa vasemmalla veli Juhani Hannila lähettää nuorta lähettilästämme matkalle.

Uusi rotaryvuosi nytkähti liikkeelle jo heinäkuussa, perinteisellä kesäterassitapaamisella, mutta 10.8. veli Ane Ahnger kertoi meille otsikolla "Torppareita ja yrittäjiä" siitä miten suomalaisilla yrityksillä tänä päivänä menee. Suunta on parempaa, se on hyvä uutinen! Kiitos Anelle!

VALTA ON VAIHTUNUT

29.6.2017 pidettiin juhlalliset käätyjenvaihtajaiset ja valta siirtyi veli presidentti Sampo Puoskarille ja tuoreelle 1. sihteerille veli Petri Kokolle. Seuraava kausi hoituu siis herrojen ja koko uuden hallituksen käsissä. Uutta vuotta odotellen!