END POLIO NOW

End Polio Now

Rotarit ympäri maailman keräävät varoja polion hävittämiseksi maailmasta. Polion vastainen taistelu onkin tällä hetkellä koko Rotaryn tärkein projekti.

Jokainen voi osallistua polion hävittämiseen maailmasta!

Klubimme kerää varoja Polion vastaisteen taisteluun monella eri tavalla. Jo vuosien ajan viikkokokouksissa on kiertänyt ns. Poliopossu, johon klubimme jäsenet pudottavat pikkurahansa ja joskus myös seteleitä, kun klubin presidentti tähän kehottaa. :)

Olemme käyneet keräämässä varoja myös Rotuaarilla keräyslippaiden kanssa. Seuraavan kerran lippaiden kanssa on tarkoitus Rotuaari vallata maailman poliopäivänä 24.10.2014.

Bill ja Melinda Gatesin säätiö on haastanut rotarit keräämään kuusi vuotisen projektin aikana (2013-2018) 35 miljoonaa dollaria vuodessa polion hävittämiskampanjaan. Gatesin säätiö lahjoittaa jokaista rotarien lahjoittamaan dollaria vastaan kaksi dollaria. Tämä tarkoittaa, että kuusivuotisen projektin aikana rotarit sekä Bill ja Melinda Gatesin säätiö lahjoittavat polion vastaiseen työhön huimat 630 miljoonaa dollaria! Näillä varoilla uskomme auttavamme WHO:ta niin, että väsymätön taistelu poliota vastaan tuottaa tulosta ja polio saadaan hävitettyä maailmasta lopullisesti vuoteen 2018 mennessä.

Tähän meneessä, vuodesta 1985 lähtien, rotarit ympäri maailman ovat jo keränneet 1,2 miljardia dollaria polion vastaiseen taristeluun. Näillä varoilla on rokotettu jo 2,5 miljardia lasta immuuniksi poliolle. Vuonna 1988 poliota tavattiin vielä 125 maassa, tänä päivänä enää vain kolmessa. Vuonna 1985 sairastumistapauksia todettiin vuositasolla 350 000, kun tänä päivänä vuotuiset poliohalvaustapaukset ovat alle 400 sairastuneen luokkaa. Poliotapaukset ovatkin vähentyneet maailmasta yli 99%, minkä takia tauti on kukistettavissa vankalla yhteistyöllä!