Tekniikkakerho

Tekniikkakerho – mielekästä tekemistä yläkouluikäisille

Oulun Rotaryklubin aloitteesta Haukiputaan OSAO:n auto-osastolla on toiminut helmikuusta 2014 alkaen yläkouluikäisille suunnattu Tekniikkakerho nuorten syrjäytymisen torjumiseksi. Kerholaiset ovat löytäneet kehittävän harrastuksen ammattiopiston ja peruskoulun oppilashuollon yhteistyönä.

”Ei mikään virittelykerho” otsikoi Oulu-lehti kerhotoimintaa valaisevassa jutussaan.  Tekniikkakerhossa mopoja rassataan vastuullisesti. Pojille opetetaan mopon hallintaa ja liikennekulttuuria. Toiminnan puitteet ovat erinomaiset. Kerholaisten käytössä on kuusi eri työsalia. Perustajaklubin lisäksi projektiin osallistuvat Haukiputaan ja Oulun Tullin Rotaryklubit. Hankkeeseen on saatu rahoitusta myös Rotarypiiriltä.

OSAO:n henkilöstö on sitoutunut vahvasti kerhotoimintaan. Nyttemmin myös Haukiputaan seurakunnan nuorisotyönohjaaja on ottanut Tekniikkakerhosta vastuuta harteilleen. Oulun Rotaryklubin suunnitelmissa on tukea projektia vielä 1.7.2015 alkavana rotaryvuonna. Tekniikkakerhon tulevaisuus näyttää todellisen tarpeen ja sitoutumisen vuoksi valoisalta.